Scrambled eggs

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2009 | 13708 vizualizari

 

Omleta sau papara sau jumari la tigaie…se poate traduce in mai multe feluri. Modul de preparare este destul de dietetic, iar daca folosim oua de prepelita, cu colesterol zero, atunci este si mai bine. Noi stam foaaarte bine cu colesterolul , asa ca am pregatit si niste costita la teflon si a mers de minune cu ouale zdrentuite!


Ouale pregatite astfel se pot folosi si in reteta chinezesca de orez cu ou (si legume, eventual).

 

INGREDIENTE

  • 12 oua de prepelita
  • 20 g unt moale
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrambled eggs:

Ce beneficii au ouale de prepelita? Contin intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman de orice varsta, regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator, a digestiei, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic. S-a constatat ca, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de sapte ori si jumatate mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de cincisprezece ori mai multa vitamina B2.

Haideti sa vedeti si cum am facut omletica. Am pus intr-un castronel 12 oua de prepelita (4 oua de prepelita= 1 ou de gaina). Le-am batut bine si le-am amestecat cu 10 g de unt moale. Am condimenatat cu sare si piper.

Intr-o craticioara cu maner, de inox, am pus 10 g de unt. Am pus craticioara pe foc, iar cand s-a topit untul am adaugat ouale si cu ajutorul unei spatule de lemn, am amestecat continuu, sa nu se lipeasca. Craticioara se tine deasupra flacarii, nu direct pe flacara! Tot cu ajutorul spatulei am sfaramat apoi si bucatile inchegate de ou. Delicios!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrambled eggs" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Omleta rulada